Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет,

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет,
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов внесе предложение в ОбС за одобрение на ПУП, за да запази домовете на стотици жители по улиците „Митрополит Борис“ и „Христо Силянов“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет, с което упорства да бъде утвърден Подробен организационен проект, включващ Изменение на проекта за улична регулация, Изменение на проекта за регулация и застрояване, както и Работен организационен проект (квартали 58, 48, 50, 51, 52, 217 по проекта на ЦГЧ) по продължение на ул. „ Митрополит Борис “ и ул. Христо Силянов “.

Това е следващата стъпка от страна на градоначалника в посока избавяне на домовете на генерации благоевградчани от унищожаване.

Съгласно настоящите документи пътните артерии са планувана за разширение, само че с цел да бъде осъществено сходно желание част от постройките в региона следва да бъдат съборени, поради събитието, че регулационните линии минават през тях.

Припомняме, че през м. февруари 2023 година, кметът Илко Стоянов внесе предложение за изменение на Застроително-регулационен проект, утвърден със заповед през 1994 година, което бе върнато от регионалния шеф.

Последва среща с хората, инициирана от градоначалника, на която той пое ангажимент казусът да бъде решен съществено.

Предложението следва да бъде прегледано на съвещание на Общински съвет на 25 септември.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР