Кметът на Благоевград Илко Стоянов коментира поредното посегателството над български

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов коментира поредното посегателството над български
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград за нападението над Цар Борис в Охрид: Не се поддавайте на провокации

Кметът на Благоевград Илко Стоянов разяснява следващото похищението над български културен клуб в Охрид като прикани да не се поддаваме на провокации.

„ По мотив осъществени дейности от маскирани лица, които са счупили витрините на български клуб в Македония, бих желал да прикани да не се поддавате на провокации. Хората от двете страни на границата не сме врагове. Всякакви опити да се внуши противоположното биха могли да доведат до ескалация на напрежението, което не е належащо на никого. Има многочислени доказателства за това, че положителни връзки сред Благоевград и общини в Р Северна Македония съществуват. Ежедневно поданици на Благоевград посещават нашата съседка, както и жители на РСМ идват тук. За страдание обособени лица и/или организации, се пробват да нагнетят ненавист, което може да породи експанзия. Това не трябва да се позволява “, разяснява кметът Стоянов.

Той напомня, че неотдавна поданици на Република Северна Македония проведоха частна демонстрация в Благоевград, която презентираха като разкриване на Македонски културен клуб.

„ Въпреки че аз като кмет и огромна част от моите съграждани не припознаваме този офис като културно институция и макар че никой не беше изискал разрешението на Общината, и няма постъпили никакви публични документи, самодейността се организира. Не беше нарушен публичният ред, не се позволи и напрежение. Призовавам по този начин да бъде и отсега нататък! Това е верният път “, разяснява още кметът Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР