Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на финала на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на финала на
Коментари Харесай

Възпитаници на XI ОУ с впечатляващ спектакъл, посветен на 175 години от рождението на Христо Ботев. Кметът Илко Стоянов аплодира учениците

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе посетител на финала на честванията във връзка 175 години от рождението на Христо Ботев, проведени от учители и възпитаници в XI ОУ, чиито патрон е българският стихотворец и бунтовник.

Цикълът на Ботевите дни, минали под мотото „ Христо Ботев – талантлив и безконечен “, бе затворен с впечатляваща режисура, отдадена на моменти от живота и делото на един от най-светлите облици в българската история. Представлението бе изиграно от ученици на образователното заведение.

Непосредствено преди него бе направена и презентация, в която бяха разказани всички събития, с които възпитаници и учители от XI ОУ отдадоха респект към българския воин в границите на месец януари.

Сред самодейностите са общоградски тържества, литературно-поетични композиции, флашмоб, открити уроци, спортни занимания, исторически възстановки, галерия и други

Преди да бъде подложен финалът на Ботевите дни, кметът Илко Стоянов се срещна с учители и възпитаници от разнообразни класове на XI ОУ.

Сред гостите на днешната самодейност бяха още Симона Митова, шеф „ Образование “ и Силвия Домозетска, шеф на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР