Кметът на Благоевград и Димитър Бербатов откриха изложбата „100 години

...
Кметът на Благоевград и Димитър Бербатов откриха изложбата „100 години
Коментари Харесай

„100 години футбол с любимия отбор“ събра стотици фенове на спорта в Благоевград. Кметът Илко Стоянов: „Пирин“ е легенда, символ, дух

Кметът на Благоевград и Димитър Бербатов откриха изложбата „ 100 години футбол с обичания тим “. Илко Стоянов не скри страстта си и любовта към ФК „ Пирин “. „ За мен е чест и наслаждение да открия празненствата по случай 100-годишнината на тима, които минават под мотото „ 100 години футбол с обичания тим! “.

„ Пирин “ е една легенда, един знак! „ Пирин “ е дух! Благодаря на Димитър Бербатов, на Николай Петрунов, на Петър Михтарски, на всички, които сте тук! Вие сте дали доста освен за футбола, а и за развиването на Благоевград! На добър час и доста повече от още 100 години за „ Пирин “! Вечен да бъде! “, сподели в приветствието си кметът.

По време на събитието футболната легенда Димитър Бербатов благодари за поканата и уточни, че за него е чест и горделивост да бъде в Благоевград, от кое място потегля професионалният му път. „ Напълно обикновено е да бъда посетител на откриването на празненствата за 100-годишнината на „ Пирин “. Чест, горделивост, привилегия, изключително за най- дребните, които сте тук измежду нас и които тръгвате по този път.

Пътят, който аз съм извървял, и освен аз, а всички митове, които са били преди мен, отпред с татко ми, който е тук с нас. Необходими са упоритост, гений, предпочитание, дебелоглав, с цел да постигнете това, което желаете! Радвам се, че „ Пирин “ продължава да се развива и се надявам на ярко бъдеще за него, за футболистите, за управление, за града, откъдето потегля моят житейски път. “, сподели в част от словото си международният футболист Бербатов.

На събитието участваха видни спортисти, измежду които Петър Михтарски, получил сребърен орден по време на Световното състезание по футбол ’94 в Съединени американски щати, ветерани от клуба, като Николай Петрунов, Борис Николов, Методи Стоянов, Йордан Самоковлийски, Борис Безев, Кирил Стойков и други именити футболисти и треньори, които са свързани освен в историята на клуба, а и с историята на футбола в България.

В празненствата във връзка честванията за 100-годишнината на футболния тим се включиха още младите очаквания от „ Хлапетата “, „ Орлетата “, ДЮШ „ Пирин “, ФК „ Спортика “. Мажоретният състав на ФК „ Пирин “ - Танцово студио „ Deja Vu “, показаха осъществяване, като тематично бяха облечени с екипи на зеления отбор.

Сред гостите на събитието бяха още Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет – Благоевград, Силвия Домозетска, шеф на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград, шефът на БД „ Спортни парцели “, Драган Стойков, треньорите на детските футболни школи на територията на града, представители от футболен клуб „ Пирин - Лейдис “, сегашният футболен състав на ФК „ Пирин “, родители, почитатели, фамилии на митове, свързани с клуба, които към този момент не са измежду нас, жители и посетители на Благоевград!

ФК „ Пирин “ е с дълга история. Създаден е през 1922 година, като в началото е с името „ Илинден “, а три години по-късно е прекръстен на Семеен кодекс „ Ботев “. През 1970 година получава сегашното си наименование „ Пирин “.

В Регионален исторически музей – Благоевград, както и пред зала „ 22 септември “ на пл. „ Георги Измирлиев “ е подредена експозиция с непубликувани досега фотоси и информация, свързани с обичания тим.

В постройката на РИМ – Благоевград, почитатели на „ Пирин “ и околните на спортисти, част от огромното семейство на „ зелените “, предоставиха артефакти, като фланелки на отбора от разнообразни стадии, свързани с историята му, футболни топки, купи, медали, вратарски ръкавици, фотоси и други предмети, които са предоставени във фонда на РИМ от донори, докоснали се до магията „ Пирин “ през 100-годишната му история.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР