Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи символична първа копка

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи символична първа копка
Коментари Харесай

Кметът д-р Атанс Камбитов направи първа копка за изграждането на велоалея в Благоевград

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов направи алегорична първа копка на обект „ Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „ Св. Димитър Солунски ”, ул. „ Даме Груев ”, бул. „ Васил Левски ”, бул. „ Св. Св. Кирил и Методий ” – до хотел „ Ален мак ” и от ул. „ Марица ” до ул. „ Иван Михайлов “.
 2_594x480  3_386x480  4_320x480  5_640x427  6_640x427
Той поздрави присъстващите и пожела триумф на строителите.
„ В рамките на седмица това е третият обект, за който вършим първа копка. В момента имаме подписани контракти, които се извършват, на стойност над 35 млн. лв. или 85% от предоставения запас по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Този факт е несъмнено доказателство за високите обороти, на които работи Община Благоевград. С осъществяването на обекта, ще бъде омекотен трафика в града и ще бъдат обезпечени условия за по-здравословен живот “, сподели кметът на Благоевград доктор Камбитов.

В събитието се включиха регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на общината, екипът по плана, представители на институции и жители.

Обектът е част от огромния план „ Благоустрояване на градската среда “ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.
С реализацията му се плануват ограничения за възстановяване на физическата среда посредством полагане на подобаващи настилки, обезпечаване на налична среда и консолидиране на групите в неравностойно състояние, както и повишение сигурността и сигурността на придвижване.

При прекосяването на велосипедните алеи през кръстовища и входове съществуващата асфалтова настилка ще се резервира и велосипедната алея ще бъде обозначена с маркировка. Предвижда се намаление на съществуващите високи бордюри при прекосяване на велосипедните алеи през кръстовища. Ще бъдат сложени нови кошчета, пейки и осведомителни табели. Съществуващата растителност ще бъде непокътната, като ще бъде засадена и нова.

Стойността на обекта е 830 152,42 лева, а срокът за осъществяване на СМР е 110 календарни дни.
Преди формалната гала бе извършена и междинна конференция по план “Благоустрояване на градската среда”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР