Кметът на Благоевград Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите

...
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите
Коментари Харесай

Ремонтират с близо 2 млн. лв улица "Марица" в Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов сложи алегорично начало на дейностите за възобновяване на улица "Марица " в града.

Официални посетители на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, националният представител Даниела Савеклиева, регионалният шеф Бисер Михайлов, екипът по плана, жители.

"Стана традиция представители на Европейския парламент да участват на първите копки по планове в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и отсега нататък. Реализираме следващия обект по план "Благоустрояване на градската среда ". Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и на постройката на общината. Така ще бъде до края на есента, досега, в който обхванем заложените 44 млн. лв. по Оперативна стратегия "Региони в напредък ".

Проектът планува и замяна на тръбопровод и канализация. Това е доста значимо, тъй като жителите в региона непрекъснато имат проблем поради повреди на ВиК мрежата ", сподели Камбитов и пожела строителите да се оправят качествено и в период.

Обектът "Благоустрояване на улица "Марица " в сектора от бул. "Св. Димитър Солунски " до ул. "Иван Михайлов " е част от огромния план "Благоустрояване на градска среда ", съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400 лева, а цената на обекта е 1 827 857 лева

Предвиждат се възобновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, основаване на комфорт при пътуването и положително отводняване на улицата, възстановяване на сигурността, сигурността и енергийната успеваемост посредством поправяне на тротоарните настилки и създаване на ново енергоспестяващо улично осветяване, освобождение на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР