Кметът на Благоевград Атанас Камбитов обяви, че общината ще отпусне

...
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов обяви, че общината ще отпусне
Коментари Харесай

Футболният "Пирин" ще получи допълнително 350 хил. лева от общината в Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов разгласи, че общината ще отпусне в допълнение 350 хиляди лв. за футболния " Пирин ". Решението е взето през днешния ден на постоянно съвещание на Общинския съвет, а средствата са от бюджета и се пренасочват от други локални действия.

Камбитов изясни потребността от в допълнение финансиране на футболния клуб с неналичието на главен спонсор и неизплатени отговорности. Досега бюджетът на " Пирин " за сезона беше 1.83 милиона лв., изясни кметът. От тях 650 хиляди лв. идваха от общината, 280 хиляди лв. от телевизионните права и 900 хиляди лв. от спонсорски контракти.

" Ако ние не финансираме клуба в този момент, значи, че се връщаме на изходна точка и отиваме в А регионална група поради несъблюдение на разпоредбите на БФС. Ако погледнем по-мащабно - отхвърляйки разновидността за дофинсиране, ще изгубим вложенията, направени през последните пет-шест години за 7-8 милиона лв. ", съобщи Камбитов, представен от Българска телеграфна агенция.

Кметът на Благоевград добави, че съществува вид, в който клубът да играе във Втора лига през идващия сезон при занижени средства за прехрана.

" Следващата година ще се съобразим с наличните средства и, в случай че се наложи, ще участваме в Б група. Клубът е основал доста футболни гении, а детско-юношеската школа на " Пирин " се счита за една от най-качествените и най-продуктивните в България. Много от огромните български футболисти са почнали професионалния си път от Благоевград ", добави Камбитов.

" Пирин " е на 11-о място в Първа лига с 13 точки от 13 мача. Днес благоевградчани одобряват " Ботев " в 19.30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР