Кметът на Берлин определи германската столица като наистина изнервена от

...
Кметът на Берлин определи германската столица като наистина изнервена от
Коментари Харесай

Кметът на Берлин: На берлинчани им писна от протестите на екоактивистите от Последно поколение

Кметът на Берлин дефинира немската столица като " в действителност изнервена " от демонстрациите на деятели за битка с климатичните промени, само че се дистанцира от нападенията на ядосани водачи против протестиращи, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Настроението по улиците на Берлин доближи ново рамнище. На берлинчани в действителност им е писнало ", съобщи кметът Кай Вегнер, политик от дясноцентристката партия Християндемократически съюз (ХДС), който встъпи в служба по-рано тази година.

" Ето за какво би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че полицията и правосъдната система работят ръка за ръка и демонстрират, че върховенството на закона е над всичко. Ние ще се погрижим това да се случи ", безапелационен бе той.

Вегнер беше изключително сериозен към екоактивистите от природозащитната организация " Последно потомство ", които в неделя боядисаха с оранжев спрей Бранденбургската врата в Берлин.

Въпреки това той, говорейки през днешния ден пред берлинския парламент, се дистанцира от свързани с принуждение офанзиви против протестиращи екоактивисти, които постоянно блокират придвижването по пътищата и от време на време даже залепват ръцете си за асфалта.

" Отмъстителното правораздаване не е верният отговор. Трябва да запазим успокоение ", съобщи Вегнер. " Аз не върша разграничения: Ако са осъществени закононарушения, те би трябвало да бъдат осъдени ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg