Кметът на Берковица Радослав Найденов проведе работна среща с представители

...
Кметът на Берковица Радослав Найденов проведе работна среща с представители
Коментари Харесай

Кметът на Берковица с решение на проблема с излезлите от употреба гуми

Кметът на Берковица Радослав Найденов организира работна среща с представители на компании, предлагащи услугата за промяна на гуми на моторни транспортни средства. На нея участва и шефът на ОбМ „ Комунални действия “ инж. Иво Димитров.
Участниците в срещата споделиха проблемите с извозването на излезлите от приложимост гуми и непозволеното им изхвърлянето на несъответствуващите за това места.
В тази връзка Община Берковица ще спомага с място в двора на ОбМ „ Комунални действия ”, където да бъдат краткотрайно съхранявани излезлите от приложимост гуми. След това те ще бъдат превозени от компания, притежаваща сложно позволение, според Закона за ръководство на отпадъците и предадени за оползотворяване на компанията. С нея община Берковица има подписан контракт.
Кметът Найденов прикани представителите на автосервизите в Берковица да спомагат за организацията по извозването на излезлите от приложимост гуми и да не разрешават тяхното нерегламентирано изхвърляне в контейнерите за твърди битови боклуци и измежду природата.
С тази инициативаОбщина Берковица се стреми да е в интерес на жителите, с цел да бъде градът по-чист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР