Кметът на Белоградчик има идея как да бъдат разрешени настоящите

...
Кметът на Белоградчик има идея как да бъдат разрешени настоящите
Коментари Харесай

Дълговете на болницата в Белоградчик се използвали и политически

Кметът на Белоградчик има концепция по какъв начин да бъдат позволени актуалните опасности за болничното заведение в Белоградчик. Това обаче не може да стане както е гласувано от общинския съвет с пряк превод на пари, защото просто тези пари ги няма, уточни Борис Николов.

Отделно на това, в наредбите за финансиране се не разрешава такова непосредствено финансиране, твърди кметът. Именно това обаче слагат под подозрение протестиращите медици, които желаят да им бъдат показани писмата, с които Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите са му забранили да избави общинската болница.

Тази заран личен състав на белогардчишката болница излезе на митинг.

Пред Нова телевизия Борис Николов изясни, че от този безпорядък може да се излезе единствено с финансови разноски сега. Но казусът ще остане да виси, защото една дребна община не може да устоя такава болница . Положението в болничното заведение в Белоградчик е съществено, само че то е такова от 15-20 години.
 Болницата в Белоградчик още веднъж е пред затваряне
Болницата в Белоградчик още веднъж е пред затваряне

Грози я запор за над 300 000 лева

Според Борис Николов опасността от запор и ликвидация на имуществото на болничното заведение сега се употребява и политически от някои общински съветници, защото идат избори.

Миналата седмица от лечебното заведение оповестиха, че са получили известие за налагане на запор на банковите сметки и призовка за наложително осъществяване за осъществяване на списък, оценка и изземване на здравна инсталация, техника и леглови фонд поради дълг от 311 153,81 лева на заемодател.

Днес кметът Борис Николов заяви, че задълженията на лечебното заведение не са единствено тези.
 С 800 хиляди лева отговорности, болничното заведение в Белоградчик е пред затваряне
С 800 хиляди лева отговорности, болничното заведение в Белоградчик е пред затваряне

Медицинските служащи не са получавали заплати от август предходната година и към този момент обмислят груповата си оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР