Кметът на Белица осигури временен подслон - жилищен фургон, за

...
Кметът на Белица осигури временен подслон - жилищен фургон, за
Коментари Харесай

Търсят се доброволци в помощ на семейство от Белица, което остана без къща

Кметът на Белица обезпечи краткотраен заслон - жилищен фургон, за семейство, което остана без къща след огромен пожар. Помощта е предоставена от основен комисар Николай Николов - шеф на Националната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", който научил за болката на хората в утринния блок на БНТ1.

Белица

Фургонът, в който ще могат да живеят Ахмед, Фатиме и синът им, е ситуиран наоколо до мястото, където изгоря домът им. В него с изключение на огромна стая има и тоалетна, а скоро ще има ток и вода, без която хората мъчно живеят в летните горещини.
Фатиме Весалова: В една стаичка живеем сега, няма баня, няма тоалетна, вървим в съседите.
От благотворителната акция към този момент са събрани над 20 000 лв.. Тези пари съгласно кмета на общината Радослав Ревански ще стигнат да се построи дребна къща до покрив и да се подреди най-малко една стая. Проблемът обаче е, че служащи съвсем не се намират.
Радослав Ревански, кмет на община Белица: Аз питах двама-трима души, те споделиха всеобщо хората са в чужбина, другите, които са си майстори, работят по разнообразни компании.Ахмед: Трудно е единствено аз и жена ми, идват един-двама, само че за половин, за един час оказват помощ и изчезват, няма кой различен.
Семейството от Белица, което остана без дом след пожар, изрича признателност на всички хора, които са им помогнали със средства, облекла, храна и не престават да го вършат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР