Кметът на Батак се сдоби с обвинение за превишаване на

...
Кметът на Батак се сдоби с обвинение за превишаване на
Коментари Харесай

Обвиниха кмета на Батак в имотна измама


Кметът на Батак се снабди с обвиняване за превишаване на правата при продажба на част от държавен парцел. Това оповестиха от Окръжна прокуратура-Пазарджик.
Прокуратурата упреква Петър Паунов, че е трансформирал собствеността на държавен парцел в частен.
В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, той е нарушил служебните си отговорности, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска благосъстоятелност, с който трансформирал собствеността на аграрен парцел в местността „ Язовир Батак “, зона А, в землището на гр. Батак, обл. Пазарджик, от държавна благосъстоятелност в общинска частна благосъстоятелност , като не е зачел влезнало в действие решение на Районен съд-Пещера, в действие от 12.06.2014 година, с което парцелът е приет за благосъстоятелност на страната посредством Министерството на земеделието, храните и горите, за да набави полза за Община Батак в размер на 2 400 лв. и на трето лице, станало притежател на парцела, както и да аргументи щета на страната , изразяваща се в неподходящо изменение в имотното положение на Министерството и от това могат да настъпят неподходящи имуществени нездравословни последствия – закононарушение по член 282 алинея 2 прочие 2 по отношение на алинея 1 прочие 1 от Наказателния кодекс.

Петър Паунов е предаден на съд и за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Батак, заемащо отговорно служебно състояние, е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 година, до ръководителя на Общинския съвет-Батак, за продажба на горепосочения парцел, и по този метод е осъществил неследващи му се пълномощия да се разпорежда с парцели държавна благосъстоятелност , като предлагането е гласувано от Общинския съвет и с контракт от 13 ноември 2015 година е последвала продажба на земя - част от парцел, държавна благосъстоятелност на стойност 2 400 лв., на трето лице – закононарушение по член 283а т.1 по отношение на член 282 ал.2 прочие 2 по отношение на алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс.
По делото са били изискани и приложени документи, разпитани очевидци, осъществени експертизи и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР