Кметът на Батак Петър Паунов си е пуснал отпуск и

...
Кметът на Батак Петър Паунов си е пуснал отпуск и
Коментари Харесай

Преди да поискат оставката му кметът на Батак се скри с едномесечен болничен

Кметът на Батак Петър Паунов си е пуснал отпуск и не се е появил на съвещанието на Общинския съвет в града, на което бе ясно, че групата на ГЕРБ ще изиска оставката му, заяви бТВ в петък.

Паунов е упрекнат, че е трансформирал собствеността на държавен парцел край язовир " Батак " в общинска и го е продал за скромните 2400 лева Това е нанесло вреда на Министерството на земеделието, горите и храните, изясни Пламен Пантов, прокурор в Районна прокуратура-Пазарджик.

Паунов ръководи в града към този момент 12 години, избиран е 4 пъти с поддръжката на Българска социалистическа партия. От партията обаче се разграничиха от него и оповестиха, че от 4 години не е техен член - въпреки да са го подкрепили и на последния локален избор.

Заедно с тези обвинявания пристигнаха и редица други - общински съветници настояват, че синът на Паунов Крум печели всички публични поръчки в града. Това става посредством компанията " Престиж-Паунов " ЕООД, чийто офис е на гърба на кметството, настояват от града пред Нова телевизия.

По закон общинарите могат да се произнесат за оставката на кмета, в случай че той не извършва отговорностите си 6 месеца. Сега Паунов е в едномесечен болничен.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев разяснява пред малкия екран, че когато става дума за потвърдени нарушавания " няма Българска социалистическа партия, няма ГЕРБ, няма Патриоти ", а който е сгазил закона би трябвало да носи отговорност.

Хората желаят да има отмъщение, с цел да няма такива случаи, добавя той. Според него закононарушенията не са по партии и по цветове, а са по хора. В отговор на коментар на водещата, че явно ГЕРБ си връща на Българска социалистическа партия поради случая в Хасково, Гечев разяснява, че не би трябвало да се гледа на случая в тази повърхност и замерването с кметове няма да докара до средата.

По-рано денем сходна теза отбрани и депутатът от левицата Александър Симов. Пред Нова телевизия той разяснява, че кметът е напуснал Българска социалистическа партия през 2015 година и по тази причина партията не може да му потърси отговорност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР