Кметът на Батак Петър Паунов е напуснал БСП веднага след

...
Кметът на Батак Петър Паунов е напуснал БСП веднага след
Коментари Харесай

Тезата на БСП за Батак: Кметът ни напусна преди 2 години, не сме отговорни

Кметът на Батак Петър Паунов е напуснал Българска социалистическа партия незабавно след локалните избори през 2015 година, по тази причина Българска социалистическа партия няма по какъв начин да му наложи каквото и да е наказване. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да носи отговорност за дейностите му. Това съобщи аленият народен представител Александър Симов пред Нова телевизия.
На въпрос би трябвало ли Българска социалистическа партия да се извини за поддръжката си за Паунов, Симов отвърна: " А ГЕРБ извини ли се за Делян Добрев? ". В такива случаи партията дължи повече от опрощение – Българска социалистическа партия би трябвало да предложи една по-различна визия за развиване на Батак, откакто някой си е повярвал толкоз и е напуснал партията, уточни Симов.
Не сме прокуратура, не сме съд – няма по какъв начин да издаваме присъда преди способените органи, съобщи някогашният публицист по въпросите " Манол Генов " и " Георги Стоилов ". Генов е упрекнат за пазаруване на гласове, а братът на Стоилов – Илия, беше задържан поради рекет. Когато прокуратурата повдигне обвиняване, би трябвало да скочим и да играем демонски танц върху костите на обвинения, попита Симов, без да поддържа същата теза за сваления от ГЕРБ народен представител Живко Мартинов-Суджука.
Припомняме, че кметът на Батак Петър Паунов, който кара четвърти следващ мандат, се замеси в скандал поради дадени публични поръчки – да вземем за пример за ремонт на канализация и тротоари, на компания, ръководена от сина му. Фирмата е " Престиж-Паунов " ЕООД и е записана на името на дамата на Паунов – Васка.
През 2006 година компанията е договорила с Община Батак и е направила създаване на канализация и тротоари на две улици в градчето, направила е козирка на входа на постройката на кметството, построила е подпорна стена при учебно заведение " Отец Пайсий ", ремонтирала е ул. " Стефан Караджа ", издигнала е подпорна стена на Стара река, укрепила е свлачище на гробищния парк в с. Фотиново. В интервала 2012 – 2016 година " Престиж-Паунов " ЕООД печели две поръчки от две държавни горски стопанства - " Батак " и " Беглика ". Първата, предоставена от " Беглика ", е за 204 490 лв., а втората – с " Батак ", е за 37 439 лв..
На Петър Паунов към този момент беше повдигнато обвиняване от прокуратурата - поради имотна машинация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР