Кметът на Баня трябва да представи на Министерството на културата

...
Кметът на Баня трябва да представи на Министерството на културата
Коментари Харесай

Питат кмета на Баня за паважните настилки в града

Кметът на Баня би трябвало да показа на Министерството на културата подробна информация за желанията на кметството да бъдат отстранени паважните настилки в града и сменени с асфалтови. Това бе поискано в писмо от ведомството до Стамен Гешев. Документът е подписан от заместник-министъра на културата доцент доктор Пламен Славов. Основанието за него е позиция на Национален теоретичен експедиционен клуб към ЮНЕСКО, подписан от неговия ръководител Кристиян Калчев.

Както „ Марица “ писа преди месец писмото на клуба към организацията за запазване на международното културно завещание бе изпратено до министерствата на културата и районното развиване, до регионалната администрация, до общинския съвет и кметовете на община Карлово и град Баня.

Има план на община Карлово и кметство Баня за ремонтни действия по съществени улици в Баня, една от които е павираната улица „ Карловска “, дълга близо километър. Този план планува да се извърши главен ремонт и реорганизация на улицата, при които паважната настилка ще бъде сменена с асфалт.

Намеренията на общината и кметството обаче срещнаха мощен отпор от страна на жителите. В отбрана на паветата на Баня се подписаха в петиция към 600 индивида, а своите професионални мнения показаха основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов, който до неотдавна бе основен проектант на община Карлово, арх. Мария Каразлатева - експерт по културно-историческото завещание, професори, които са преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Сред първите, които реагираха в отбрана на паважните настилки на Баня бе Националният теоретичен експедиционен клуб към ЮНЕСКО, чийто сигнал преглежда Министерството на културата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР