Кметът на Банско Иван Кадев настоява за по-широко тестване за

...
Кметът на Банско Иван Кадев настоява за по-широко тестване за
Коментари Харесай

Кметът на Банско иска широко тестване и недопускане на външни лица в града

Кметът на Банско Иван Кадев упорства за по-широко тестване за ковид на жителите на града. " Като кмет и ръководител на Общинския спешен щаб, дружно с моя екип, продължавамe да настояваме за по-широко тестване на популацията на град Банско и за строго съблюдаване на пропускателния режим, което се поддържа и от жителите на Банско със събиране на подписи ", упорства кметът.

Още преди отпадане на карантината управлението на общината настояваше да се запазят контролно-пропускателните пунктове на входовете на града за ограничение навлизането на външни лица до анулацията на изключителното състояние.

В Банско бе основан Граждански предприемчив комитет, който провежда подписка с искане да бъдат тествани " представителна извадка от жителите на гр. Банско, само че не по-малко от 1/3 ". Настояват още и градът да остане под непоколебим пропускателен надзор за периода до края на изключителното състояние в страната.

" Корави ще се окажем, щом в зенита на най-голямoтo национално предизвикателство от две генерации насам, единствено на Банско беше писано да остане две цели седмици под най-строга карантина. Издържахме карантината, по този начин както се изискваше от нас, само че битката с вируса продължава ", добавя кметът Кадев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР