Кметът на Авдеевка, град в Източна Украйна, който от месеци

...
Кметът на Авдеевка, град в Източна Украйна, който от месеци
Коментари Харесай

Украйна: Ситуацията в Авдеевка на места е критична

Кметът на Авдеевка, град в Източна Украйна, който от месеци е обект на огромна съветска атака, заяви през днешния ден, че обстановката тук-там е сериозна, като са регистрирани първите изолирани " улични боеве " с групи съветски бойци, съобщи Франс прес.

" Ситуацията в града е доста комплицирана, доста напрегната. Докато в продължение на няколко седмици казвахме, че обстановката е доста комплицирана, само че под надзор, през днешния ден ситуацията е доста комплицирано, а на някои места - сериозно ", съобщи кметът Виталий Барабаш по малкия екран.

Според Барабаш съветски диверсионни и разследващи групи " нахлуват в града ", предизвиквайки обособени конфликти с украинската войска по улиците.

" Това не значи, че всичко е изгубено ", добави кметът, като в същото време уточни, че съветската войска " насочва доста огромни сили " към града. Той сподели, че единствено през днешния ден е преброил " 50 масирани артилерийски обстрела " на Авдеевка.

По думите му в този промишлен град макар сраженията и разрушенията са останали 945 мирни поданици, предава Българска телеграфна агенция.

Каналът в Телеграм " ДийпСтейт " (DeepState), който е непосредствен до украинската войска и се следи от над 600 000 души, заяви за " извънредно сложен " ден в северната част на Авдеевка, където " обстановката продължава да се утежнява ".

" Сраженията не престават на множеството позиции. На някои места врагът е съумял да напредне, а на други украинските сили са съумели да отхвърлен офанзивите ", заяви каналът.

Украинският публицист Юрий Бутусов, който постоянно разгласява вести от фронта, написа през днешния ден в " Телеграм ", че бранителите на Авдеевка се борят " обезверено " и " безусловно им липсва всичко ".

Руските сили от месеци се пробват да обкръжат Авдеевка, където украинските бойци са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраатака, показва Агенция Франс Прес.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР