Кметът на Атина Йоргос Каминис подаде оставка, за да се

...
Кметът на Атина Йоргос Каминис подаде оставка, за да се
Коментари Харесай

Кметът на Атина подаде оставка, кандидатира се на евроизборите

Кметът на Атина Йоргос Каминис подаде оставка, с цел да се кандидатира на евроизборите на 26 май, съобщи ТАСС. Каминис подаде оставка през вчерашния ден.

Той се кандидатира за евроизборите от лявоцентристкото Движение за смяна. Идните дни Общинският съвет ще организира съвещание, с цел да бъде определен нов кмет на Атина, който ще остане на този пост до септември, когато ще встъпи в служба новата администрация, която ще пристигна на власт след идните локални избори. Изборите за локални управляващи в Гърция ще се състоят на 26 май, по едно и също време с евроизборите, показва ТАСС.

Според настоящото законодателство Каминис би трябвало да подаде оставка, с цел да може да взе участие в изборите за Европарламент, съобщи Българска телеграфна агенция. Каминис съобщи през вчерашния ден, че с неспокойствие подава оставка след близо девет години плодотворна работа на кметския пост. Атина през днешния ден не е оня град, който бе през 2011 година Това е открит град, град на солидарността, новаторски град, защото "градът съумя да осъществя повече с по-малко разноски ", сподели Каминис.

По думите му през последните няколко години в стопански проект е била възобновена общината, като са били обезпечени 200 милиона евро нови финансови запаси. Превърнахме нашия град в една от най-оживените столици на Европа, участвахме в извънредно значими интернационалните конгреси, получихме финансиране от Европа, което бе употребявано за реализирането на инфраструктурни планове за жителите на Атина. Превърнахме Атина в актуален туристически и културен център, който сега се посещава от 5,6 милиона туристи годишно спрямо 1,2 милиона, които посетиха гръцката столица през 2011 година, акцентира към този момент някогашният градоначалник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР