Кметът на “Аспарухово Ивайло Маринов даде информация за ВиК аварията

...
Кметът на “Аспарухово Ивайло Маринов даде информация за ВиК аварията
Коментари Харесай

Кметът на “Аспарухово” с информация за ВиК аварията в района

Кметът на “Аспарухово ” Ивайло Маринов даде информация за ВиК повредата в региона, видя TheSite24.

Ето какво написа той:

Във връзка със зачестили изявления в обществените мрежи и внушения за липса на вода в региона от 10 дни, посрамвам обстоятелствата по фактически доста сериозния проблем.

Първата повреда, която прекъсна водоподаването към квартал „ Галата “ и местностите породи в м-т Зеленика във вторник – преди 4 дни. Веднага на място бяха изпратени екипи на ВиК Варна, като същите работиха до късно през нощта и макар напъните на ремонтните групи повредата не беше отстранена. На идващия ден ремонтните действия продължиха и още в сряда стартира поетапно възобновяване на водоподаването.

Няколко часа по-късно, заради остарелия тръбопровод, етернитовата тръба се пропука на друго място и това, за жалост, се повтори няколко пъти. Последно в петък до обяд част от тръбата към този момент беше сменена и стартира водоподаване към водоема, който, с цел да има обикновено зареждане на вода към клиентите, е належащо да бъде цялостен с вода най-малко 30%. В непрекъснат контакт съм с управлението на ВиК и отговорника за регион „ Аспарухово “ и неколкократно сме посещавали мястото на повредата, разбираемо за всички е неудобството от липса на вода през летните месеци. В момента водоемът се цялостни и се прави всичко допустимо ситуацията да се възстановява.

В тази връзка моля към жителите, които към този момент имат вода, краткотрайно да лимитират потреблението, с цел да може водоемът да се изпълни по-бързо и да се възвърне водоподаването и до най-високите точки в местностите.

Извиняваме се за породеното стеснение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР