Кметът на Асеновград Емил Караиванов, който втори мандат управлява града,

...
Кметът на Асеновград Емил Караиванов, който втори мандат управлява града,
Коментари Харесай

От прокуратурата обявиха нови подробности около ареста на асеновградския кмет

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, който втори мандат ръководи града, е пуснат под гаранция от 5000 лв.. Срещу него са повдигнати две обвинявания след акцията на ДАНС и Икономическа полиция, само че Прокуратурата желае той да бъде отхвърлен от поста. За какво са обвиняванията? „ Срещу Караиванов са повдигнати две обвинявания, по-тежкото за това, че като длъжностно лице – кмет на общината, в съучастничество с две други лица, са присвоили сумата от 80 000 лв.. Случаят касае три контракта с локална компания за разчистване на дъждоприемните шахти за три години, като трите контракта са на обща сума от към 200 000 лева”, съобщи пред Нова телевизия наблюдаващият случая прокурор Георги Гешев.

„ Фирмата не е фиктивна, само че има назначен един единствен служащ, не разполага с никаква профилирана техника. А този служащ е почиствал шахтите с две лопати и една кирка”,добави наблюдаващият случая прокурор Георги Гешев.

По думите му досъдебното произвеждане е формирано преди към месец. Разследването е в начална фаза, макар че ДАНС го създават от 6 месеца. Предстои да бъдат разпитани очевидци и да бъде оценена събраната досега информация.
Обвиненият кмет Емил Караиванов отхвърли да застане пред камерата ни, само че няколко дни по-рано за „ Здравей, България” той съобщи, че не се тормози, защото е спазил закона и не е направил нищо незаконосъобразно. Кметът на Асеновград подозира, че офанзивата против него е политическа, тъй като е повдигнат от Българска социалистическа партия, а ръководещите в този момент са от ГЕРБ.

По обед съдът ще гледа делото против кмета на Асеновград. Тогава ще стане ясно и дали той ще бъде отхвърлен от служба. Освен това има повдигнати обвинявания против още трима души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР