Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец в знак

...
Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец в знак
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Важно е да помним и да следваме делата на Апостола

Кметът на Асеновград лекар Христо Грудев сервира венец в символ на благодарност и поклонение към подвига на бореца за национална независимост, пред барелефа на Васил Левски при Мулдавски манастир " Света Петка ", оповестиха от кметството на града

Тази година поклонението се случи навръх датата на обесването на Дякона - 19-ти февруари. " Благодаря на всички, които се включиха в обичайния поход-поклонение в памет на Васил Левски. Важно е, че през днешния ден, 149 години след гибелта на Апостола на българската независимост, ние не забравяме делата му, тъй като той се е пожертвал в името на нашите деца и с цел да я има България! Васил Левски е може би най-големия наследник на България ",  сподели пред присъстващите кметът лекар Грудев.

На днешния безоблачен и топъл ден стотици хора се стекоха при Мулдавски манастир „ Света Петка ” с цел да отдадат респект на Апостола на свободата Васил Левски, жертвал живота си в името на родината. Поклонението стартира с панихида, отслужена от асеновградски свещеници. Последвано от  трогателно слово на игуменката на манастира Монахиня Юлита. Всички присъстващи уважиха паметта му с минута безмълвие, падайки на колене.



Освен кметът на Асеновград лекар Грудев, на поклонението участваха ръководителят на общински съвет – Асеновград и националният представител доктор Иван Червенков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР