Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев поднесе венец и се

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев поднесе венец и се
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Наш дълг е да пазим Ботевите завети

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев сервира венец и се поклони пред делото и героизма на великия български бунтовник Христо Ботев.
 
" Наш дълг е да пазим Ботевите завещания и да съхраняваме скъпото благосъстояние, което са завещали със своя живот предците ни. Да го предаваме на бъдните генерации и да утвърждаваме любовта, милеенето и почитта към Отечеството. Да попиваме образецът на неотстъпчивост, дръзновение и непоколебимост пред компликациите, в името на България! Да бъдем горди и да даваме най-хубавото от себе си за нашата Родина! В памет на нашите герои! Сега и вечно! ", сподели в послание към съгражданите си доктор Грудев.
 
 Д-р Христо Ботев Д-р Христо Ботев Източник: Община Асеновград
Поклон и цветя пред паметника на гениалния стихотворец сервираха още доста публични лица, общественици и жители. Днес, 2-ри юни, се навършват 147 години от трагичната му крах. Ботев остана вечно на 28 година – млад, хубав, с огнен орлов взор и буйна тъмна брада.
 
 Ученици пред паметника на Христо Ботев в Асеновград Ученици пред паметника на Христо Ботев в Асеновград Източник: Община Асеновград
Стотици асеновградчани уважиха неговото величие, застинали в тишина под воя на сирените. Програмата на община Асеновград за поклонението стартира тъкмо в 11:40 ч. Командирът на 4-ти Артилерийски полк полк. Красимир Ташев одобри строя на почетния часовой.
 
 2 юни в Асеновград 2 юни в Асеновград Източник: Община Асеновград
Последва вълнуващо изявление на Елена Герчева – преподавател по история и цивилизация в асеновградското ОУ " Христо Ботев ". Ученици от същото образователно заведение и техните родители произнесоха прочувствени слова от безконечните български стихове. Поклонението завърши с химна на България, а най-после прозвуча и тъжният писък на сирените.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР