Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, наред със стотици жители

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, наред със стотици жители
Коментари Харесай

Стотици сведоха глави пред лика на Левски в Мулдавския манастир

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, наред със стотици поданици и посетители на общината, се преклониха пред лика на Васил Левски. Градоначалникът взе участие в походът поклонение, провеждащ се годишно в памет на Апостола на българската независимост, до манастир " Св. Петка - Мулдавска ".
 
 Днес няма българин, който да не трепва, щом чуе името на Апостола Днес няма българин, който да не трепва, щом чуе името на Апостола Източник: Община Асеновград
" Днес няма българин, който да не трепва, щом чуе името на Апостола! Но да го помним и славим не е задоволително. Нужно е да прозрем заветите му и уроците, които историята ни дава за живота му. Нека отстояваме полезностите – християнски, всемирен и морални. Да отстояваме правата си. Да бъдем единни. Така ще потвърдим, че сме почтени да го славим. Дължим го на децата на Асеновград! ", уточни кметът доктор Христо Грудев.
 
 Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
151 години величие, означиха всички миряни, пристигнали в Обителта, с цел да сведат глави пред най-великия. Пред паметната плоча на Дякона асеновградски свещеници отслужиха панихида. Възпитаници на ОУ " Ангел Кънчев " - Асеновград и на Неделно учебно заведение " Благонравие " при храм " Св. Атанасий " в града припомниха за живота на Апостола, за неговите подвизи и подвиг, за незабравимите му каузи. И за това, че с помощта на Васил Левски през днешния ден живеем в свободна България. Възпоменанието приключи с поднасяне на венци и цветя пред лика на Дякона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР