Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев награди спортист №1 на

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев награди спортист №1 на
Коментари Харесай

Спортист №1 на Асеновград за 2022 г. е Иван Чепаринов

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев награди състезател №1 на Асеновград за 2022 година На публична гала оценки за своите достижения получиха най-добре представилите се спортни деятели. Призът " Спортист на годината " тази година отиде при шахматиста Иван Чепаринов.
 
Награда получи неговият татко и треньор Неделчо Чепаринов. Той благодари от името на гросмайстора на всички, които са го подкрепили и са му дали своят вот доверие. Кметът доктор Грудев поздрави спечелилия и показа: " Има една последователност във семейството на семейство Чепаринови. И Иван, и неговата брачна половинка Антоанета популяризират Асеновград освен в България, а и по целия свят. Здраве и триумф! ".
 
 Наградата на Иван Чапаринов получи неговият татко - Неделчо Чапаринов Наградата на Иван Чапаринов получи неговият татко - Неделчо Чапаринов Източник: Община Асеновград
Иван Чепаринов е бронзов медалист от Европейското самостоятелно състезание по шахмат за мъже в конкуренцията на 316 участници от 39 страни. Така той завоюва квота за Световната купа, която ще се състои през 2023 година Иван Чепаринов е златен медалист на " първа дъска " в Турската супер лига, в Испанската първа дивизия и  шампионатите на Република Хърватска и Исландия.
 
Освен кметът на общината доктор Христо Грудев, призове на отличените спортисти бяха връчени и от зам.-кмета по филантропични действия инж. Петър Петров, от ръководителя на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, от шеф Дирекция " Хуманитарни действия, планове и съдействие "   Живка Георгиева и от главения специалист в спортния отдел Георги Златев. Бяха готови и специфични награди.
 
Те бяха връчени от изявени спортни митове – ветерани, които са защитавали името на Асеновград в разнообразни спортове в годините обратно. А точно: Васил Господинов (щангист, неколкократен притежател на купата " Спортист №1 на Асеновград " с голям брой високи спортни постижения); Йордан Митков (олимпийски и европейски първенец по повдигане на тежести); Кирил Трендафилов (състезател и треньор по кану-каяк, някогашен кмет на общината и ръководител на Общински съвет).
 
Ето и какви оценки бяха връчени на формалната гала в Асеновград:
1. Иван Чепаринов – шахмат;
2. Никол Харизанова – киокушинкай;
3. Мариан Балабанов – киокушинкай карате;
4. Катерина Бейчева – таекуон-до;
5. Тодор Чилингиров – кану-каяк;
6. Джейхан Идриз – карате киокушин;
7. Антоанета Стефанова – шахмат;
8. Татяна Каварджикова – кану-каяк;
9. Васил Чилингиров – кану-каяк.
10. Александра Иванова – карате киокушин;

" Спортист на годината – изборът на асеновградчани " – Ферхад Рашидов (тенис на корт);
" Специална премия за спортно дългоденствие " – Димитър Касабов (кану-каяк);
" Треньор на годината " – Димитър Илиев;
" Отбор на годината " – ФК " Шипка Старс ", набор 2011 г.;
" Спортно събитие на годината " – Международен ултрамаратон " Персенк Ултра 2022 година "
" Футболист №1 на Асеновград " – Тодор Тодоров;
" Най-перспективен млад играч за 2022 година " – Александра Иванова.

Почетен плакет получи и кметът на общината доктор Христо Грудев. Наградата му бе поднесена от първенеца по битка Димитър Кумчев – Треньор и основател на Семеен кодекс " Димитър Кумчев ". Той връчи наградата с благодарност за всичко, което се прави за спорта и обновяването на спортната база в общината през последните 3 години.

С Плакет " Асеновград " посмъртно бе почетен Васил Чилингиров – именит асеновградски играч и треньор по кану-каяк. През декември 2022 година се навършиха 30 години от кончината му. Плакетът връчи на неговите брачна половинка и наследници кметът доктор Христо Грудев в израз на благодарност за приноса му в развиването и популяризирането на спорта в Асеновград.
 
 Кметът доктор Христо Грудев с наградени спортисти Кметът доктор Христо Грудев с наградени спортисти Източник: Община Асеновград

" Цялостен дълготраен принос в региона на спорта в община Асеновград " – Георги Златев, основен специалист в спортния отдел на общината.
В края на церемонията доктор Грудев пожела на всички, занимаващи се със спорт, да са здрави и им благодари за труда и напъните, които поставят в името на Асеновград. " Резултатите на нашите спортисти, техните воля, хъс и неотстъпчивост са горделивост за всички нас. Затова ние би трябвало да ги ценим и поддържаме. Но това не са просто награди. Те са заслужени от спортистите от другите спортни дисциплини. Те са заслужени от треньорите на тимовете. Те са заслужени от огромната поддръжка на родители, близки и другари, които влагат сили, умения и най-много религия в техните триумфи. Благодаря на всички за напъните, които полагате и възпитанието, което давате на децата на града в региона на спорта. В мое лице постоянно ще имате сътрудник. Благодаря за всичко, което вършиме за нашия град! ", сподели в умозаключение кметът.
 
Видео от събитието може да гледате.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР