Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил арестуван по подозрение,

...
Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил арестуван по подозрение,
Коментари Харесай

Арест и отнета шофьорска книжка за кмета на Ахелой

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил задържан по съмнение, че е карал в нетрезво положение. Днес той бе освободен, само че е с отнета шофьорска брошура. Георгиеве е арестуван поради непокорство на полицейско предписание. Органите на реда забелязали автомобила му да криволичи и решили да го спрат за инспекция. Георгиев обаче опитал да избяга и почнало гонене.

Полицейската гонка из Ахелой завършва в края на улица " Елхово ", където полицейските чиновници съумели да спрат автомобила на кмета. Той се е държал надменно, като отказал изрично да бъде тестван за алкохол и опиати. Не показал нито шофьорска брошура, нито персонална карта.

Това довело до ареста му. По пътя обаче за районното той се оплакал от мощни болки в корема. Транспортиран е до болничното заведение в Бургас, където му е осъществен обзор и по-късно е отведен в Поморие.

Късно през нощта кметът на Ахелой Иван Георгиев е освободен от ареста и се прибрал в дома си. Откриваме само брачната половинка му, която обаче не е разговаряла с него за случая.

„ Учуди ме. Не знам дали имат право да го задържат по този начин без никаква проба, без нищо ", съобщи пред Българска национална телевизия Божана Георгиева, брачна половинка на кмета на Ахелой. Георгиева удостовери, че книжката е била отнета и няма пояснение за какво се е стигнало до гонка с полицията, защото към момента не е говорила с него. „ Някакъв сюжет, по този начин се съмнява ", добави Божана Георгиева.

В телефонен диалог, кметът отхвърли да е карал пийнал. Не изясни обаче за какво не се е подчинил на полицейското предписание и за какво отказал да му бъде направена проба за алкохол. След като изпитал болки в корема е откаран в болничното заведение.

Направен му е ехограф, който не открил нищо. Лекарите поискали да му вземат кръв, само че тогава кметът внезапно се почувствал по-добре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР