Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с

...
Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с
Коментари Харесай

Кметът на Ахелой бил задържан след гонка с полицията

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е задържан след гонка с полицията, заяви бургаското издание Флагман.бг.

В събота следобяд чиновници на районно управление (на МВР) Поморие забелязали криволичеща кола в Ахелой и се пробвали да я спрат, само че водачът тръгнал да бяга. В последна сметка патрулката догонила беглеца. Той обаче отказал да се легитимира и да бъде тестван за алкохол, а също така се държал надменно и по тази причина бил арестуван за 24 часа. Докато пътувал в патрулния автомобил, кметът почнал да се оплаква, че има мощни болки в региона на корема, и по тази причина бил откаран в болница за обзор.

Часове по-късно от " Флагман " се свързали с Георгиев. " Добре съм. Няма нищо правилно в това, което казвате. Сега съм си у дома, през целия ден си бях у нас ", декларирал кметът по телефона.

По информация на Българска национална телевизия, Георгиев е бил освободен от ареста през нощта.

Кметът на Ахелой няма по какъв начин да бъде заставен да даде проба за алкохол, в случай че не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде санкциониран с две хиляди лв., само че няма спънка да остане на поста си. " Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде наказан, въпреки и условно, и мандатът му да бъде предварително преустановен. В сходна обстановка преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов ", напомня Дир.бг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР