Кметът Костадин Димитров продължава с рокадите в Община Пловдив на

...
Кметът Костадин Димитров продължава с рокадите в Община Пловдив на
Коментари Харесай

Нови властови рокади в Пловдив

Кметът Костадин Димитров продължава с рокадите в Община Пловдив на основните позиции. След като пое ръководството на града той стартира с построяването на екипа си, като към този момент назначи трима свои заместници в лицето на Пламен Панов, Ангел Славов и Владимир Темелеков.

Единствено последният не е член на ГЕРБ, като през последния мандат бе общински консултант от „ Съюз за Пловдив ”.  Назначението му обаче не е обвързвано с партията на Дани Каназирева,  от която той се бе дистанцирал през последните месеци.

Освен зам.-кметовете Димитров е почнал и рокади в основните отдели и общински предприятия. Единственият, който си подаде оставката, бе шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове ” Веселин Козарев. За неговото място към този момент се спряга някогашен чиновник на общинската компания – Антон Тодоров. Самият той е ландшафтен проектант с над 10 години стаж по специалността.

От през днешния ден на работа не е и шефът  на отдела по публични поръчки Тодор Тодоров. Вчера той се е срещнал с кмета, като е било взето решението да се разделят по взаимно единодушие, написа

„ Тръгвам си от Община Пловдив, където прекарах последните 12 години, с вдигната глава. Искам да благодаря на някогашните кметове, с които работих Иван Тотев и Здравко Димитров. Пожелавам триумф на новото управление ”, сподели Тодоров.  Все още не е ясно кой ще поеме публичните поръчки в Община Пловдив, като по-вероятно да е външен човек.

На последните избори Тодоров бе кандидат-кмет на регион „ Западен ” от „ Съединени за Пловдив ”.

За разлика от Тодор Тодоров, шефът на Оперативна програма „ Общински пазари ” не си потегля удовлетворен. На Запрян Тодоров тази заран му е било обявено да си търси нова работа. Той твърди, че е афектиран, тъй като кметът не му е съобщил персонално новината. Тодоров бе измежду най-близките на Здравко Димитров, който го назначи отпред преди 4 години на общинското предприятия. Освен работата си, той напуща и ГЕРБ.

Очаква се до края на седмицата да бъдат освободени още шефове и началници на отдели, които бяха назначени през последните 4 години. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР