Кметът Калин Каменов проведе среща с жителите на квартал Бистрец,

...
Кметът Калин Каменов проведе среща с жителите на квартал Бистрец,
Коментари Харесай

Кметът на Враца се срещна с жители на кв. "Бистрец"

Кметът Калин Каменов организира среща с жителите на квартал " Бистрец ", в границите на която бяха разисквани идните действия по възобновяване на пътната инфраструктура. На събранието с жителите, Каменов съобщи, че с обезпеченото количество бетон ще бъдат възобновени настилките на 15 улици в квартала.

" Поради липса на поддръжка от страната взехме решение със лични бюджетни средства да стартираме ремонт в " Бистрец ". Приоритетно ще бъдат бетонирани скатните улици, които нямат нужната основа за полагане на асфалт. При преизпълнение на бюджета ще предложа на Общинския съвет да пренасочим пари и за останалите улици ", съобщи Каменов и добави, че са планувани средства и за асфалтирането на 5 пътни артерии в обитаемото място.

Във връзка с постъпили сигнали от живущите в квартала за компрометирани сектори с положен бетон, заместник-кметът инж. Цветан Стойчков разяснява, че пътните прави ще бъдат реновирани с спомагателна техника.

 Кметът на Враца се срещна с поданици на кв. Бистрец Кметът на Враца се срещна с поданици на кв. Бистрец Източник: Община Враца
" На двете бетонирани улици са осъществени проби от самостоятелна лаборатория и е открито, че положеният материал е над 10 см. и дава отговор на условията за устойчивост. Предстоящите над 12 улици ще бъдат ремонтирани с спомагателна техника и по нова технология, с цел да се реализира още по-добро качество ", добави още инж. Стойчков.

По време на събранието бе реализиран консенсус да продължи бетонирането на скатните улици в квартала. Кметският прокурист срещна присъстващите с плануваните улици и прави за ремонт. На въпроси от жители за плановата подготвеност на локалната администрация за квартала, Каменов съобщи, че има направена количествено-стойностна сметка на улиците и прилежащите тротоарни площи, като напълно скоро ще бъде подготвен и планът, с който да се търси в допълнение финансиране.

В рамките на срещата бяха коментирани проблемите с мостовете в квартала и подпорните стени, за които Община Враца е подала сигнал до междуведомествената комисия по бедствия и повреди и чака финансиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР