Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар

...
Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 6: Пловдив ще има и втори буферен паркинг

Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар по въпроси на пловдивчани, подадени в рубриката ни " Попитай кмета ". От отговорите на градоначалника произлязоха няколко вести.

Така да вземем за пример интересуващите се от визията на Стария град и обещаните преграда и колче на подстъпите от източната страна ще научат, че до към 10 дни ще стартира работа по този план.

Пловдивчани ще научат и още една извънредно добра вест – откакто кметът Иван Тотев анонсира пред Plovdiv24.bg  мястото на първия буферен паркинг в града под тепетата, то към този момент се мисли и за втори - той ще е регион " Централен " до заведението за бързо хранене KFC на бул. " Шести септември ". За следващата година пък се обмисля отваряне подземното равнище на зала Колодрум за прилагане от жители.

Концесията на картинг писта " Лаута " също попадна измежду тематиките, интересуващи пловдивчани.  " При сключване на концесията компанията се задължава да направи звукоизолираща стена с височина 4 метра и дължина 200 метра. До този миг това не е направено, а жителите на " Тракия " страдат от шума ", писаха читатели на Plovdiv24.bg.

" Концесията на пистата е до 2022 година ", разясни кметът. По думите му в контракта в действителност има условие за стена и тя е призната като изпълнена от Община Пловдив още през 2004 година.

" Тогава условието е да бъде издигната в частта към Аграрния университет, тогава логиката е била, че има общежития и студенти и по тази причина най-нормално преградата да е от тази страна. Към 2003 година, когато са подготвяни документите за концесия там е нямало блок, хотел, а намерението е било да се предпазят студентите, а не живущите в " Тракия ", тъй като там е нямало живущи. Сега влизаме в този проблем – има блок, купуваш си апартамент, имаш писта под терасата и почваш да протестираш срещу пистата, само че покупка на апартамент на това място е осъзнато решение. Пистата е преди блока, а закупуването на жилището е осъзнато решение ", разяснява Тотев.

По отношение на СУ " Димитър Матевски " градоначалникът изрази вяра в границите на 10-ина дни към този момент да има решение на проблема. Към момента има искащ, който да го ръководи, би трябвало да се вземе решение какви условия ще има към него и басейнът да стартира да действа.

" Аз нямам пояснение за какво става по този начин! Има комисия от общински съветници, която преценя и взема решение проблема. Тя все прибавя нови и нови условия към индивида, който да вземе басейна. Надявам се, че за към седмица-10 дни ще имаме решение ", сподели още кметът.

Какво още отговори на пловдивчани кметът, вижте в специфичното изявление на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР