Кметът Иван Тотев бе специален гост при откриването на новата

...
Кметът Иван Тотев бе специален гост при откриването на новата
Коментари Харесай

Техническият университет вече си има лаборатория по роботика

Кметът Иван Тотев бе специфичен посетител при откриването на новата образователна лаборатория по роботика и автоматика на Техническия университет в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

В нея да програмират промишлени роботи и да работят с най-модерните индустриални технологии ще се учат студентите от специалностите " Автоматика, осведомителна и ръководеща техника ", " Мехатроника "  и " Индустриално инженерство ".

" Инвестициите в възобновяване и модернизиране на лабораторната база на университета са едни от най-ефективните и водят до повишение качеството на подготовка на инженерните фрагменти. Те са единствено част от съдействието сред бизнеса и нашия университет ", разяснява по този мотив шефът на филиала проф. Въльо Николов.

Лабораторията по роботика и автоматика е оборудвана  с най-съвременните технологии в автоматизацията и ще помогне на студентите да свържат знанието с приложния опит. От висшето образователно заведение се похвалиха, че студентите са извънредно нетърпеливи да стартират работа на роботите, които – от своя страна, може да вършат безусловно всичко. Технологията е в подтекст правилото на Индустрия 4.0 и е това, която младежите ще видят в предприятията, когато стартират работа. От друга страна инженери от индустриалните предприятия също ще имат опция да се образоват с роботите, повишавайки своята подготовка.

Лабораторията е построена по самодейност на ТУ - София, филиал Пловдив и българската инженерингова компания " Ехнатон България " в партньорство с " Мицубиши Електрик ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР