Кметът Иван Портних проведе работна среща с представители на Камарата

...
Кметът Иван Портних проведе работна среща с представители на Камарата
Коментари Харесай

Портних се срещна с представители на Камарата на строителите

 Кметът Иван Портних организира работна среща с представители на Камарата на строителите във Варна по самодейност на новия ръководител на регионалната конструкция инж. Пенко Стоянов. На диалозите участваха зам.-кметът Христо Иванов и основният проектант Варна Виктор Бузев. " Надявам се, че положителното съдействие сред общината и камарата да продължи все по този начин в градивен дух. В момента работим по проектобюджета за 2020 година. Предвиждаме нови инфраструктурни планове, по тази причина имам вяра, че дружно ще търсим ефикасни решения на разнообразни проблеми в градската среда “, сподели кметът Иван Портних.

По време на срещата бяха обсъждани тематики, свързани с построяването на пътни връзки към автомагистралите " Хемус “ и  " Черно море “, реконструкцията на уличната мрежа в града, развиването на индустриалните зони. Проявен бе интерес към ВиК проекта за създаване на магистрални и довеждащи водопроводи и канализационни мрежи, към разширението на " синята зона “, благоустрояването на междублокови пространства, построяването на паркинги, зони за отдих и спорт на територията на община Варна.

Зам.-кметът Христо Иванов заяви, че при започване на идната година се чака да стартира работа публичният съвещателен съвет, в който ще влязат представители на Камарата на строителите, проектанти, компании за строителен контрол и други представители на сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР