Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си 14-годишния благоевградски спортист

...
Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си 14-годишния благоевградски спортист
Коментари Харесай

14-годишният Йоан Палaнкалиев ще представи Благоевград и България по време Световното първенство по самбо в Ереван, кметът Илко Стоянов му подари трибагреник с пожелание за победа

Кметът Илко Стоянов посрещна в кабинета си 14-годишния благоевградски състезател Йоан Паланкалиев, часове преди самбистът да отлети за Ереван (Армения), където ще вземе присъединяване в Световно състезание за младежи, юноши и кадети.

Градоначалникът пожела безапелационна победа на възпитаника на Спортен клуб „ Самбо-Дети “ и възпитаник в Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “.

„ За Благоевград е горделивост да има младежи като теб. Вярвам, че ще се представиш по най-хубавия метод, ти за нас към този момент си победител. На добър час “, пожела кметът Илко Стоянов на благоевградския състезател и му подари български трикольор.

Йоан Паланкалиев е притежател на голям брой награди. Сред последните му достижения са извоюван бронзов орден на влиятелния шампионат по самбо “Орчо Войвода ” в град Панагюрище (кат. до 59 кг). С това достижение той се стимулира в допълнение и се окуражи за тазгодишният Републикански шампионат, по време на който заслужи бронзов орден след четири мощно конкурентни срещи в кат. до 64 кг. В резултат на постигнатите триумфи, Йоан Паланкалиев е поканен от Българската Федерация по самбо да взе участие в Световното състезание в Армения.

Личен треньор на Йоан е Иван Парасков, помощник-треньор - Даниел Парасков. Това е четвъртият играч на клуба, който стъпва на международният тепих.

Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на спортните клубове в града. През м. май тази година кметът Илко Стоянов извърши и обещанието си и даде нов тепих в Семеен кодекс „ Пирин “, който се употребява за тренировки по битка, самбо, джудо и жиу-житцу.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР