Кметът Илко Стоянов посети социалното заведение и се срещна с

...
Кметът Илко Стоянов посети социалното заведение и се срещна с
Коментари Харесай

Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост


Кметът Илко Стоянов посети общественото заведение и се срещна с ползвателите на услугата

Община Благоевград извърши повсеместен ремонт в Защитено жилище за лица с умствена назадничавост, което се намира в кв. „ Струмско “, като по този метод бе обезпечена по-уютна и здравословна среда за потребителите.   

Социалното заведение бе посетено от кмета Илко Стоянов, който се срещна с ползвателите на услугата и се увери в постигнатите резултати след осъществяване на СМР.

„ Стремим се да сътворяваме допустимо най-хубавите условия, с цел да се чувствате удобно. Благодаря ви, че дружно с работещите в общественото заведение се грижите за това място като за ваш личен дом “, сподели кметът Илко Стоянов пред ползвателите.

В рамките на ремонтните действия е възобновена подовата настилка в постройката, като е подложен нов ламинат. Сменени са и вратите към спалните пространства, които са персоналното пространство на потребителите. Освен това са ремонтирани баните и санитарните пространства в къщата.

Защитеното жилище е резидентна услуга, която дава сигурна и безвредна среда на ползвателите си.

Потребителите на услугата са хора с лека умствена назадничавост, прекарали част от живота си в профилирани институции, само че имащи действителен късмет за обществена интеграция.

В Защитеното жилище работи екип от експерти, който спомага за основаване на трайни обществени и битови привички и умения у потребителите, като предпоставки за водене на пълностоен и самостоятелен живот.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР