Кметът Илко Стоянов: Нашият град е интернационален и вярвам, че

...
Кметът Илко Стоянов: Нашият град е интернационален и вярвам, че
Коментари Харесай

Почетно консулство на Р Сърбия беше открито в Благоевград

Кметът Илко Стоянов: Нашият град е международен и имам вяра, че имаме бъдеще в сферите на образованието, културата и стопанската система

Почетно консулство на Република Сърбия беше публично намерено в Благоевград. На тържествената гала пред зала „ 22 септември “ участваха кметът на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, Н. прочие доцент доктор Желко Йович, дипломат на Р Сърбия, представители на Българската православна черква, представители на

Министерство на външните работи на Р България и на Р Сърбия, общински съветници в Общински съвет - Благоевград, представители на политически партии, жители и общественици.

Официалното разкриване стартира с химна на двете страни, в осъществяване на трио „ Сопрано “. „ Балканите, нашите два народа имат доста положителни моменти. Вярвам в общото бъдеще в разнообразни сфери - в обучение, просвета, стопанска система.

Радвам се, че Благоевград през днешния ден се трансформира в център на двустранните ни връзки, които ще развиваме в мир и съгласие.

Нашето съдействие ще даде успокоение на хората, които желаят да мислят за своята вероятност с позитивизъм, тъй като Благоевград е международен град. И дано си пожелаем „ На добър час! “, сподели в част от приветственото си слово кметът Илко Стоянов.

„ За мен е чест, че сме тук и с помощта на взаимната ни работа откриваме почетно консулство на Р. Сърбия в Благоевград. Днешният ден е резултат на обич, на страст, на съгласие и доверие.

Надявам се в този момент още повече да задълбочим и разтеглим нашето съдействие. Пожелавам си да сме по-умни, да градим общо бъдеще, като развиваме връзките си в всички сфери политически, стопански и културни “, сподели Н. прочие доцент доктор Жельо Йович и показа почетния консул на Р Сърбия в Благоевград Митко Солаков.

Събитието продължи с осъществяване на Ансамбъл „ Пирин “ и водосвет на офиса на консулството, което се намира на пл. „ Георги Измирлиев “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР