Кметът и кметът на район Централен откриха благоустроената зона в

...
Кметът и кметът на район Централен откриха благоустроената зона в
Коментари Харесай

В Пловдив откриха 2 нови паркинга за чудо и приказ

Кметът и кметът на регион " Централен " откриха благоустроената зона в карето сред улиците " Борислав ", " Петко Д. Петков " и " Граф Игнатиев ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В сектора са направени два нови паркинга за над 80 автомобила, ремонтирани са тротоарни настилки, сложено е LED осветяване и е обогатено озеленяването. Тротоарът е уголемен със зелен джоб, който ще се трансформира в жив плет и по този начин ще обира праха от улицата и ще стопира децата. Инвестицията е на стойност 280 000 лв., заяви кметът на " Централен ". Зоната против паркинга ще бъде преасфалтирана до края на годината, даде обещание районният кмет. 

От началото на годината до момента е стартирано построяването на общо 8 паркинга, два от които са в новоблагоустроената зона, а през май ще се открият останалите шест. Предстои да се направи и ремонт на пътната мрежа с замяна на канализацията и, при опция, леко уголемение на пътните платна. 

Живущи, които участваха на откриването, желаеха улицата да се направи еднопосочна или синя зона. Стаменов заяви, че паркирането е свободно, само че хората могат да попадат заявление за платено паркомясто, а по въпроса за въвеждане на синя или зелена зона би трябвало да се произнесат кметът на огромна община и отрасловият заместник-кмет, защото би трябвало да се разиска дали може да се случи и в какви периоди. Районният кмет добави, че е разговарял с шефа на ОКТ да се осветят пешеходните пътеки в карето.

Кметът акцентира, че това е 20-та зона от началото на мандата с близо 2000 паркоместа, актуализирано осветяване, озеленяване. " Няма да спрем до тук, работим в посока Пловдив да стане по-зелен и по-хубав ", съобщи Димитров.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР