Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на

...
Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък бе удостоен със златен медал от Техническия университет-София

Кметът Галина Стоянова взе присъединяване във връчването на дипломите на първия випуск на Технически лицей – Казанлък към Технически университет – София на тържествена гала на площад „ Севтополис “, която се организира през миналата празнична събота. Специални посетители бяха ректорът на Техническия университет – София проф.Иван Кралов, изпълнителният шеф на „ Арсенал “ Николай Ибушев, прокуристът на „ М+С Хидравлик “ Владимир Спасов, ръководители на Техническия лицей – Казанлък, с които образователното заведение поддържа тесни професионални връзки, родственици и близки на възпитаниците на Първия випуск.  
Галина Стоянова поздрави първите абитуриенти на висшето училищe: „ Днешният ден е един сън, който имах още когато станах кмет. Сън, който получих от предходни кметове и доста казанлъчани - Казанлък да бъде град на студентите. Вие сте същинският факт, че този сън е истина. Благодаря ви, че се доверихте на Технически лицей - Казанлък, на Технически университет - София, на казанлъшкия бизнес, с цел да стартираме това образование., поздрави тя абитуриентите. „ Сигурна съм, че ще ни поканите на магистратурата. Браво, поздравления за Вас! Когато има доста огромна фантазия и се търсят положителни хора и другари - те се срещат! “, съобщи Кметът на Казанлък. Тя помоли за Божия благословия към делото на преподавателите и локалния бизнес, „ които сбъднаха това знамение и казанлъшка фантазия “. 
 В Деня на Казанлък Галина Стоянова отличи видни казанлъчани за огромен принос към града през 2020 година В Деня на Казанлък Галина Стоянова отличи видни казанлъчани за огромен принос към града през 2020 година
На публична гала през днешния ден в Деня на Казанлък на площад „ Севтополис “ Кметът Галина Стоянова отличи ярки персони в различн...
Директорът на Технически лицей – Казанлък към Технически университет – София проф.Ивайло Ганев напомни сложното начало преди 3 години: „ Бяхме уверени в нашата идея и по тази причина успяхме! “, описа той за построяването на положителни инженерни експерти и означи мощната ангажираност на кмета и локалния бизнес.  
По решение на Академичния съвет на Техническия университет София с най-високото отличие - Златен орден на университета за извънреден принос в основаването и развиването на Техническия лицей бяха удостоени Кметът Галина Стоянова, Николай Ибушев и Владимир Спасов. С влиятелния приз за Юбилейни 75 години ТУ-София бяха наградени още 11 ръководители на машиностроителни предприятия, съдействали за развиването на съвременна материална база и съоръжение за качественото образование на студентите в колета, уредници на фирмени отдели за обучение и подготовка.  
Пионерите на колежа получават образователно-квалификационна степен „ Професионален бакалавър “, компетентност „ Технология на машиностроенето “. Абсолвентите показаха собствен Благодарствен адрес персонално към Кмета Галина Стоянова и Община Казанлък, към всички, съдействали за тяхното сполучливо довеждане докрай: „ Благодарим Ви, че ни дадохте опцията да се образоваме, усъвършенстваме и да приключим висшето си обучение в града, където работим и живеем! “. В Благодарствения адрес те насочат и благопожелание към всички бъдещи студенти: „ Никога не е късно да се учим, тъй като човек може толкоз, колкото знае “. Първи випуск тържествено произнесоха Галилеева клетва, с която поемат заричане да употребяват наученото само за мирни цели, за по-добър свят.  
След дълги години на търсене на благоприятни условия за разкриване на висше учебно заведение в Казанлък то е намерено във втория мандат на Кмета Галина Стоянова с Постановление на Министерски съвет № 187/31.08.2017 година (ДВ бр. 72/05.09.2017 г.) Тогава тя дефинира триумфа като добър образец за партньорство с бизнеса и академичната общественост. 
 Община Казанлък уважи гибелта на Христо Ботев Община Казанлък уважи гибелта на Христо Ботев
Община Казанлък се преклони пред огромния поет-революционер Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. 145-год...
За новата образователна година прага на Техническия лицей в Казанлък прекрачиха нови 200 студенти. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР