Кметът е подал жалба до Административен съд София- град, с

...
Кметът е подал жалба до Административен съд София- град, с
Коментари Харесай

Кметът на Бургас иска отмяна на решението за новата цена на водата

Кметът е подал тъжба до Административен съд София- град, с която желае анулация на решението на КЕВР за цената на водата в Бургас. В нея той упорства решението да бъде оповестено за незначително или незаконосъобразно, защото Община Бургас и жителите на Бургас са персонално наранени от него.

" Цената на водата е увеличена поради бъдещи вложения, които обаче сдружението ВиК към сегашния миг не е направило, а в това време събира средства от крайния консуматор! “, се споделя още в претекстовете на жалбата.

Общински съвет - Бургас не е одобрявал пределни цени на водата, които сдружението ВиК е предложило на КЕВР, а е съгласувал програмата за вложения в общината.

Основен мотив за обжалването е разминаването сред наличието на решението на КЕВР и това, което е в съгласие от общинските препоръки.  С решението на КЕВР се утвърждават съответни индикатори и цени на услуги, предоставяни от оператора. Не такова обаче е решението, което са съгласували общинските препоръки.

Новата цена на водата в Бургас е призната за " обществено търпима “ от КЕВР, без да е регистрирана социално-икономическата конюнктура в страната и опцията на семействата да поемат този разход.

Дружеството ВиК не е предоставило нужните документи пред КЕВР, които да демонстрират по какъв начин ще бъдат изпълнени целите в Програмата си за вложения.

Кметът Николов желае от съда решението да бъде оповестено за незначително, защото всички документи, на които се основава, са признати от комисия, свикана от ръководителя на КЕВР Станислав Тодоров, чийто избор след това бе разгласен за противоконституционен. Противоконституционно определеният ръководител е свикал и взел участие в съвещанието на комисията, в което е признато решение за по-високите цени. Също по този начин заявката за по-високите цени не е показано на общините, членове на Асоциацията по ВиК. Тоест, решението е признато без знанието и единодушието на локалната власт.

В жалбата кметът на Бургас упорства за прекъсване осъществяването на решението на КЕВР и преразглеждането му.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР