„Кметът е избран от хората, той не e чиновник и

...
„Кметът е избран от хората, той не e чиновник и
Коментари Харесай

Йордан Апостолов: Ще управлявам Добрич така, че в края на мандата хората да знаят какво съм свършил

„ Кметът е определен от хората, той не e служител и не може по през целия ден да си „ топли “ стола! Поне за час всеки ден кметът би трябвало да е на открито, по улиците, измежду жителите, счита Йордан Апостолов.

– Когато избират кмет, чакат от него действителни и изпълними неща, а не розови обещания в неразбираемо бъдеще време. Аз стоя пред гласоподавателите с стратегия, разчетена съгласно ресурсите на общината и обвързана с точни периоди за осъществяването ѝ. “

Лош образец е програмата на Надежда Петкова, претендент за кмет от коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили – по най-груба сметка тя изисква финансиране от най-малко 100 милиона лв.. „ Добрич даже не може да поеме сходни вложения. Написаното в книжката на ГЕРБ няма по какъв начин да се случи “, показа Апостолов. Според него не е ясно кой и по какъв начин ще влага сходни пари в града ни.

Има доста остарели грехове в ръководството на общината, които не са осъдени, споделя Апостолов. Например закупуването на злощастния скенер на ДКЦ 2, докара здравното заведение съвсем до банкрут, а съгласно прокуратурата ставало въпрос за групова безнаказаност и по тази причина тогавашният кмет Детелина Николова не е била глобена.

Друг фрапиращ образец е ремонтът на централната градска алея – единственият излаз от обстановката е всичко, направено преди пет години, да бъде изринато с екскаватор и построено още веднъж. Същото се отнася и за новото отопление на Дом-паметника „ Йордан Йовков “ – направено е, само че липсват пари, с цел да се заплащат настоящите разноски.

Според Йордан Апостолов би трябвало да се направи указател на компаниите, които могат да вземат участие в Закона за публичните поръчки, с референции на база на дейностите, които са изпълнявали по разнообразни планове. Само по този начин община ще може да избере в действителност най-хубавата компания, а не просто най-ниската офертна цена.

Липсват тротоари, осветяване и превоз до много предприятия в града, а това ежедневно затруднява служащите и чиновниците. Според Апостолов извънредно време е общината и компаниите да стартират да работят в съдействие, когато би трябвало да се построява инфраструктура към някое дружество.

„ Ако общината няма достатъчното средства, планът може да бъде сбъднат с общо финансиране. По този метод и самата компания ще си пази инвестицията и ще се грижи за нея “, счита той.

Йордан Апостолов е безапелационен, че в ръководството би трябвало да влязат хора, които да не харчат с лека ръка публичен запас, а да се отнасят с него с внимание и грижа. „ Ще изкоренявам всички опити за пилеене на общински средства, всички ненужни разноски.

Мандатът на един кмет на община Добрич да е към 1400 дни, ще ръководя транспарантно и жителите ще знаят какво съм приключил през всеки един от тези дни. “

Според него ръководещите не трябва да разчитат на късата памет на хората или на това, че огромна част от тях ще емигрират от града ни и няма да потърсят един ден сметка за несвършената работа. „ Затова споделям на всички, че аз не давам обещание, приказвам за нещата, от които разбирам и за това, което зная, че може да се свърши “, безапелационен е Апостолов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР