Кметът Димитър Николов предлага нова програма за кандидатстване на детските

...
Кметът Димитър Николов предлага нова програма за кандидатстване на детските
Коментари Харесай

Кметът на Бургас предлага нова програма за реновиране на детските и спортни площадки в яслите, градините и училищата

Кметът Димитър Николов предлага нова стратегия за кандидатстване на детските и образователните заведения за възобновяване на дворните пространства. С нея ще се улесни оперативността при взимане на решения за реорганизация на дворните пространства и ще се събира на едно място информацията за това кои детски заведения и учебни заведения имат най-голяма нужда и имат създадени идейни или механически планове.
Новата стратегия, която ще бъде прегледана от локалния парламент на 21 декември, предлага цялостна идея за реновиране на дворовете на образователните заведения и ще разреши, съгласно потребностите на детските и образователни заведения и тяхната подготвеност, по-добро обмисляне и осъществяване на идните поправки.
В докладната бележка на градоначалника се показва, че Община Бургас има 3 независими детски ясли, 34 детски градини и 50 общински учебни заведения, като през последните години общинска администрация благоустрои доста детски и спортни площадки, някои от тях по европейски стратегии и планове, други със лични средства. Въпреки това, има и такива, при които положението на настилките и оборудванията за спорт навън се нуждаят от възобновяване. От друга страна, детските градини и учебните заведения също имат предпочитание за възобновяване на дворовете си, като една част от тях към този момент имат готови механически планове, а други са създали идейни планове, като досега не са съумели да аплайват и осъществят ремонтните действия.
 Бургас е притежател на огромната премия „ Дестинация на годината “ Бургас е притежател на огромната премия „ Дестинация на годината “
Бургас е притежател на огромната премия за туризъм през 2020 година „ Дестинация на годината “ на списание Destinations – ulti...
Програмата се състои от два модула, по един за детските ясли и градини и един за учебните заведения, а продължителността й ще бъде две години, като съответният размер на средствата ще се гласоподават всяка година с приемането на бюджета на Община Бургас.
Приоритет при кандидатстването ще имат планови оферти на детски заведения и учебни заведения, в които няма построени детски площадки за всяка група, има изострен дефицит на спортни площадки, което прави невероятно провеждането на естествен образователен развой по физическо образование и спорт навън, и такива, които имат подготвен абстрактен или механически план.
След приемане на общинския бюджет за съответната календарна година детските ясли, градини и учебните заведения ще имат 30-дневен период да аплайват и подават своите планови оферти. Програмата изисква от просветителните институции съфинансиране на плановете, а с изключение на финансови средства Общината ще обезпечи за своя сметка още инвеститорски надзор, самостоятелен строителен контрол и нужните такси за издаване на удостоверения за въвеждане в употреба.
През последните години Община Бургас неведнъж е заявявала образованието като собствен приоритет. Инвестициите в тази област всяка година са обилни. Новата стратегия ще помогне за създаване на модерна здравословна витална среда и обикновено физическо и психическо развиване на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР