Кметът Димитър Николов поздравява всички граждани по повод 6 февруари

...
Кметът Димитър Николов поздравява всички граждани по повод 6 февруари
Коментари Харесай

Кметът Николов: Честит ден на Освобождението, бургазлии

Кметът Димитър Николов поздравява всички жители във връзка 6 февруари - Освобождението на Бургас , оповестиха от Общината.

" Скъпи съграждани,
Днес, 6 февруари, честваме една от най-значимите преломни моменти в историята на нашия град - неговото избавление и проправянето на пътя за развиване и разцвет на актуален Бургас.



На този ден преди 145 години воденият от полковник Александър М. Лермонтов „ летящ отряд “ влиза в града, с цел да постави завършек на османското робство. Нека склоним глава пред делото и саможертвата на всички тези наши предшественици, които обрекоха живота и делата си на концепцията за свободна и самостоятелна Българска страна.

6 февруари постоянно ще ни припомня да следваме вярната посока, с цел да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите на нашия народ, да отстояваме правото си да бъдем суверенна страна в огромното европейско семейство.

Нека във всяко наше деяние се ръководим от правилата, които отстояваха до края на дните си българските просветители, духовници, опълченци и революционери - да бъдем почтени свободни жители!

Честит празник, бургазлии! ", се споделя в приветственото слово на кмета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР