Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева откриха учебната

...
Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева откриха учебната
Коментари Харесай

Бургаският кмет откри учебната година в ОУ Петко Росен

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева откриха образователната година в ОУ "Петко Росен " в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник ".
Неотдавна то беше санирано и локалните поданици започнаха да го назовават "синьото учебно заведение ", поради новия цвят на фасадата му. Тази година прага на ОУ "Петко Росен " за първи път прекрачиха цели пет класа първолаци. Заедно с всички останали възпитаници, те ще играят и спортуват в изцяло актуализирания двор на школото.
В него са обособени две комбинирани стадиони за футбол - хандбал. Те са покрити с настилка вид "изкуствена трева " и оборудвани с футболни порти, в комплект с мрежа и ъглови флагчета. Изградено е комбинирано игрище за баскетбол, тенис, волейбол, както и настрана игрище за баскетбол с повърхност 615 кв. м. На повърхност от 110 кв. м., върху профилирана настилка е ситуирана открита фитнес зона с висилки и успоредки, както и комплекс гимнастически уреди, включващ греда на четири равнища, везна и комплект от 4 броя фитнес уреди. Подходяща за лекоатлетическо тичане е дребната писта с дължина 50 метра. Тя е с каучуково покритие и е комбинирана с ров за скокове с тънък пясък.

В зоната, отредена за свободно напредване и отмора, са ремонтирани алеите, площадките и са озеленени близките пространства. В съществуващите места за отдих са сложени нови пейки.

Настилката пред централния вход на образователното заведение е актуализирана. Осигурена е досегаемост на спортните стадиони и уреди, чрез стъпала, които се свързват с алейната мрежа, построена е рампа за хора с увреждания. Монтирано е видеонаблюдение и нови огради.

"На добър час през новата образователна година! " пожелава кметът Димитър Николов на всички бургаски възпитаници.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР