Кметът Димитър Николов и посланикът на Естония Н. Пр. Ингрид

...
Кметът Димитър Николов и посланикът на Естония Н. Пр. Ингрид
Коментари Харесай

В Бургас откриха изложба „100 години дипломатически отношения“

Кметът Димитър Николов и посланикът на Естония Н. Пр. Ингрид Кресел откриха галерия „100 години дипломатически връзки сред България и Естония“ в КЦ “Морско казино “. 

В нея са включени фотографии от естонски създатели, които отразяват разграничи интервали в новата история на прибалтийската страна.На събитието по случай юбилея от определяне на двустранните връзки участваха Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас,  Диана Саватева, ръководителят на Търговско-индустриалната камара Жорж Дерелиев и зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева, предприемачът Руси Куртлаков,  архиерейският наместник отец Севастиян, окръжният прокурор Георги Чинев, представители на бизнеса и кулутрата.

Преди това Нейно превъзходителство дискутира на публична среща с кмета Николов опциите за съдействие в региона на цифровите технологии, стопанската система и културата. На срещата участва и почетният консул на Естония в Бургас Петко Русинов.

Посланик Кресел показа сериозния опит на Естония в подпомагането на стартъп компании, както и във връзка с концепцията smart city.

„ Обнадеждаваща е наклонността, че се усилва процентът на естонските туристи, които избират за лятната си отмора Южното Черноморие. Това е една извънредно позитивна статистика, която съм сигурен, че можем да надградим и развием, като предложим повече интензивности, свързани с различен туризъм. “, разяснява по време на срещата Николов.

Посланик Кресел удостовери, че курортите наоколо до Бургас са желани от естонските туристи.

Дипломатът посети Гимназията за нововъведения и компютърни технологии и Филиала на НХА в Бургас, където беседва с шефа на Академията в Бургас доцент Димо Колибаров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР