Кметът Димитър Бръчков участва в работна среща между членове на

...
Кметът Димитър Бръчков участва в работна среща между членове на
Коментари Харесай

Кметът на Петрич Д. Бръчков участва във важна работна среща със зам. министрите на транспорта и съобщенията

Кметът Димитър Бръчков взе участие в работна среща сред членове на УС и Конституционен съд на НСОРБ и заместник-министрите на превоза и известията - Николай Найденов и Божидар Костадинов
На срещата се дискутираха провокациите за общинските управления в бранша. От страна на общинските кметове бяха препоръчани нормативни промени в Нардебите по Закона за автомобилните транспорти (ЗАП), касаещи общинските средства за обезщетения и субсидиране, както и облекчение на процедурите за възлагане на пътнически публичен транспорт.

Заместник-министър Найденов анонсира самодейността на министерството на превоза и известията (МТС) за основаване на Национална транспортна скица, като изрази виждане, че локалните управляващи ще бъдат водещ сътрудник в реализирането й.

По време на срещата представителите на локалните управляващи срещнаха представителите на управлението на МТС с съответни проблеми и оферти, свързани с обезпечаването на публичен превоз за жителите. Димитър Бръчков - член на УС на НСОРБ и кмет на Община Петрич и Петър Паунов - член на Конституционен съд на НСОРБ и кмет на Община Кюстендил, разясниха тематиката за съставянето на Национална транспортна скица, като обявиха, че регионалните транспортни схеми са неактуални и нефункционални.

Кметът на Петрич даде образец с разликата в съотношението на линиите от Столицата до Община Петрич, като противоположната линия се извършва два пъти по-рядко. „ Липсва тъкмо тази взаимност, която се надяваме Националната транспортна скица да донесе “, сподели Димитър Бръчков, като съобщи нуждата да се премислят понятията „ селски “ и „ планински “ обитаеми места в нормативните актове.
В рамките на срещата се дискутираха също проблеми при осъществяването на ученическите транспорти, както и нарастването на средствата за обезщетения от 1 април 2022 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР