Кметът Благомир Коцев направи изявление във връзка със строежа, който

...
Кметът Благомир Коцев направи изявление във връзка със строежа, който
Коментари Харесай

Кметът на Варна с обвинение към директора на Първа езикова гимназия за строежа, който загражда част от двора

Кметът Благомир Коцев направи изказване във връзка със градежа, който загражда част от игрището на Първа езикова гимназия.

Ето какво заяви Коцев:

" По-рано тази седмица подредих поредна инспекция на завзетия от частен притежател терен в двора на Първа езикова гимназия.

Тя откри по какъв начин се е стигнало до това градът ни по този начин да прелива от строителство, че то към този момент да нахлува в светините на учението, където порастват децата ни.

През януари тази година, Община Варна издава План за сигурност и здраве (ПБЗ) на съображение на съглашение сред шефа на гимназията и притежателя на частния терен от ноември, 2023 година Тогава шефът на Първа езикова гимназия се е съгласил с настояванията на притежателя и капиталовото му желание. Подписаното сред тях съглашение става съображение за издаване на ПБЗ от страна на Общината.

По този метод завземането на част от двора на гимназията в интерес на строителя става правно издържано, въпреки и морално подозрително.

Част от двора се дава безплатно на строителя, до момента в който той не построи изкопа на частната си постройка. А това към този момент наподобява, че ще отнеме най-малко 2 месеца.

Нищо от това не е в съгласие с Общината. Директорът е сключил съглашение без финансова изгода за учебното заведение и без да се допита за мнението на локалната власт.

Предстои ми диалог с него още през днешния ден, с цел да разберем дали това е цялата картина.

Междувременно общинската инспекция на терен откри механически нарушавания на градежа, за което е сезирана РДНСК.

Строителният безпорядък във Варна би трябвало да спре! И се надявам това да не е единствено мой приоритет, а на всички, от които зависи това! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР