Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът с ресор култура Павел Попов

...
Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът с ресор култура Павел Попов
Коментари Харесай

Благомир Коцев подкрепи разширяването на Международния джаз фестивал „Варненско лято“

Кметът Благомир Коцев и заместник-кметът с сектор просвета Павел Попов поддържаха концепцията за разширение на Международния джаз фестивал „ Варненско лято “. Двамата се срещнаха през днешния ден с уредника на форума Вероника Вапирова .

„ Готови сме да спомагаме фестивалът освен да оцелее, само че и да се разшири и наложи като желано събитие в културния живот на Варна “, сподели кметът Коцев.

Тази година екипът на фестивала ще кандидатства за по-голямо финансиране по Фонд „ Култура “ на Община Варна , както и по Програмата за устойчиви събития към Национален фонд „ Култура “, стана ясно по време на срещата.

„ Идеята на уредниците е фестивалът да се организира в дните 29 юли–4 август с едноседмична стратегия, вместо обичайните до момента тридневни концерти. Новата идея планува главните участници от музикалната селекция да се показват на няколко разнообразни местоположения в града. За събитието тази година сме поканили изключителни имена от международната джаз сцена. Предвидени са и съпътстващи прояви като изложения, прожекции, майсторски класове “, изясни Вапирова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР