Кмет и директор на училище не могат да решат кой

...
Кмет и директор на училище не могат да решат кой
Коментари Харесай

Дете пострада на път към училище: Спор между директор и кмет кой да почисти ледено стълбище


Кмет и шеф на учебно заведение не могат да решат кой има задължението

За неуместен проблем ни алармира наш фен от велинградското село Грашево. От година кмет и шеф на учебно заведение не могат да решат кой има задължението да почиства от лед и сняг единственото стълбище, което обезпечава достъп до класните стаи.



А преди дни дете от трети клас се оказва потърпевшо след този чудноват проблем.

По ледени стълби децата в село Грашево отиват на учебно заведение. 9-годишният Али се подхлъзва и пада.

" Опитах се да мина. И там беше заледено, аз не го видях. И се подхлъзнах “, споделя детето и прибавя, че е паднало по лице.



„ В здравното се разказва, че има скъсване на горната джука и хематом ", съобщи Милан Мечев, татко на потърпевшото момче.

Според бащата на потърпевшото момче това не се случва за първи път. Преди година Милан Мечев паднал на заледеното стълбище, до момента в който изпращал сина си на учебно заведение.

Мъжът работи в чужбина и зимните месеци се връща при околните си Грашево. Негодува, че нищо не се е трансформирало. Стълбището още веднъж е било зле обезопасено:



" Онзи ден са хвърляли някакви клечки от дърва. Представяте ли си?! Клечки от дърва, отпадък! Директорът може да ви каже, че те са хвърляли от самите печки. Нямат нито пясък, нито сол “, споделя още Мечев.

Директорът на учебното заведение е безапелационен, че не е негово обвързване да почиства стълбището от леда:

" То е общинско. Аз като шеф не мога да вложа средства в нещо, което не е на учебното заведение “, изясни шефът на ОУ " Васил Левски " Муса Омбашиев.

Кметът на Грашево твърди противоположното.

" Първо, шефът не си е направил труда да отиде до общината и да ревизира за стълбището. Аз направих информация. Справката дава отговор по този начин, че притежател на стълбището е шефът на учебното заведение! ", съобщи Асен Мастев.

" Директорът споделя: " Кмета ". Кметът споделя: " Директор “, разяснява бащата на потърпевшото дете,

По мотив случая от община Велинград изпращат следната рекомендация:

" Стълбите, които са единствения метод към учебното заведение, би трябвало да бъдат снегопочиствани, опесъчавани и обезопасени. Това е обвързване на шефа, господин Муса Омбашиев ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР