Ключово е през следващия период на програмите и фондовете на

...
Ключово е през следващия период на програмите и фондовете на
Коментари Харесай

Кралев в Брюксел: Програмите на ЕС Еразъм+ и Европейски корпус за солидарност трябва да създават още повече възможности за младите хора

Ключово е през идващия интервал на стратегиите и фондовете на Европейски Съюз като „ Еразъм + “, Европейския корпус за взаимност, европейските структурни и капиталови фондове, „ Хоризонт 2020 “ и „ Творческа Европа “ да създадем още повече благоприятни условия за продан, съдействие и създаване на мрежи в региона на младежката работа. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в изявлението си в границите на политически спор на тематика „ Визия за младежката работа в Европа: изменението на климата, младежите и младежката работа “ в бранш „ Образование, юноша, просвета и спорт”, който се организира в границите на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел.

Красен Кралев смята за значимо бъдещият обновен План на Европейски Съюз за деяние в региона на цифровото обучение да обхване и заетостта при младежите.

“Националната тактика на България за младежта след 2020 година има за цел да развие капацитета на младежите и да насърчи инициативността им. Тя е с 10-годишен механизъм и я изготвяме с дейното присъединяване на младежи от всички краища на страната. По този метод сътворяваме виновни, солидарни, млади жители, носители на позитивна промяна”, уточни министър Кралев.

По време на дебата с гост-говорител младежкият пратеник за климата Сара Нюман, Кралев бе безапелационен, че изменението на климата не е едноличен въпрос и той изисква координирани дейности, освен от държавните управления на страните, само че и от всеки жител на Европейски Съюз.



“Важно е младежите да са всеобхватно готови по тематики, свързани както с климатичните промени, по този начин и с околната среда, и по тази причина основни са формалното и неофициалното обучение и образование. Активността на младежите във връзка с екологията е обвързвана с постигането на 11-те европейски юношески цели”, означи министърът на младежта и спорта.

Министър Кралев даде образец със зелените работни места, които биха дали нужните благоприятни условия за работа на младежите, само че и ще дадат опция за директното им присъединяване в действия, свързани с превъзмогване на последствията от изменящия се климат.

В края на своето изявление, министърът на спорта изрази позиция, че младежите са ресурсът, който би трябвало на Европа освен за справяне с климатичните промени, само че и за всички аспекти от живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР