Ключовият въпрос след края на спецоперацията в Украйна ще бъде

...
Ключовият въпрос след края на спецоперацията в Украйна ще бъде
Коментари Харесай

Кисинджър: Путин напомня на Хрушчов

Ключовият въпрос след края на спецоперацията в Украйна ще бъде отговорът на въпроса: дали Русия е част от Европа или по-скоро е „ неин непрекъснат съперник “. Това мнение изрази в изявление за Der Spiegel американският политик, 99-годишният Хенри Кисинджър, оглавявал американската дипломация от 1973 до 1977 година

В скорошно изявление за Spiege,l Хенри Кисинджър на първо място се отхвърли от личните си думи, когато прикани Украйна да се откаже от част от територията си, с цел да постави завършек на спора (Кисинджър съобщи това обществено на форума в Давос).

По негово мнение, спорът в Украйна е невиждан, защото има по едно и също време характерностите на революция, само че в това време и на война за салдото на силите сред суперсилите.

Тоест той свързва класическия европейски спор с безусловно световен спор. След края на спора ще се надигнем пред въпроса дали Русия ще усъвършенства връзките си с Европа или по-скоро ще се трансформира в азиатска плацдарм на границите на Европа “,

разсъждава някогашният американски политик.

Говорейки за Владимир Путин, Кисинджър изрази мнение, че изказването на американския президент Джо Байдън, че „ Путин не би трябвало да остава на власт “, е безразсъдно.

Владимир Путин най-вече припомня на Никита Хрушчов. Хрушчов искаше самопризнание. Той искаше да удостовери още веднъж смисъла на страната си и да бъде поканен в Америка. Доминиращият въпрос за него беше паритетът. В случая с Путин този проблем е още по-належащ. Той вижда срутва на позициите на Русия в Европа от 1989 година насам като стратегическа злополука. Той е захласнат. Путин не може да одобри обстоятелството, че съвсем цялата територия сред Берлин и съветската граница е попаднала в ръцете на НАТО. Затова Украйна се трансформира в гореща точка за него “, добави някогашният държавен секретар на Съединени американски щати.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР