Ключовият въпрос е как се източва здравната каса по принцип

...
Ключовият въпрос е как се източва здравната каса по принцип
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Хинков е некадърник и крадец. Оставка!

Ключовият въпрос е по какъв начин се източва здравната каса по принцип и по какъв начин опазването на здравето се употребява за политически цели. Това съобщи в предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

„ Отговорът е, че НЗОК се източва със единодушието на сегашните ръководещи, включително – и министърът. Има отчет в това Народно заседание, конфиденциален, където е разказана схемата за нерегламентиран експорт на медикаменти за милиони. И това е ставало със единодушието на всички. За какво мислите е тази драма със здравната каса? Кой да е началник за 8 милиарда? Не е единствено за ръководството, тъй като тези неща стават със единодушието на главите на НЗОК и на регулаторните органи. Това е казусът – за пари. В момента тече пазарлък. 8 милиарда са на масата за крадене. Те няма да откраднат 8 милиарда, задоволително е да откраднат 3 “, безапелационен беше Йорданов.

По проблема с уволнението на шефа на „ Пирогов “ Йорданов акцентира: „ На съвещанието в здравната комисия през вчерашния ден Валентин Димитров изясни за какво в действителност му е поискана оставката. Защото сегашният министър на опазването на здравето Хинков е пуснал публични поръчки за милиони за 10 лечебни заведения, без да ги пита, и ги е упълномощил на компания, основана неотдавна, в която работят шестима души. Ето ви крадене на държавни пари. Ето по какъв начин Политическа партия крадат държавни пари. И тъй като Димитров е отказал да му влязат в болничното заведение за ремонт и да му блокират цялото поделение, следва настояването за оставката от Хинков “, акцентира Йорданов.

Хинков е негодник и апаш, сподели депутатът от Има Такъв Народ и изиска неговата оставка, както и оставките на „ секретарката на Пеевски “ – Николай Денков, на Асен Василев и на целия Министерски съвет.

По мотив обвиняванията на Министерството на здравеопазването, че шефът на най-голямата незабавна болница у нас не е провеждал публични поръчки над лимита от 70 000 лв. и всичко е минавало на фактура, Йорданов съобщи: „ Димитров сподели, че това е процедура, когато би трябвало незабавно да се взимат някакви консумативи. Никой в здравната комисия не сподели „ не “ на неговите пояснения по тематиката. Предполагам, тъй като той изясни, че това са били настоящи консумативи и медикаменти. Спешни лекарства, без които не може да се остави пациент. Никой от тези, които изнасяха данните, в това число министърът, не сподели, че това не е правилно “, уточни депутатът от Има Такъв Народ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР