Ключовият украински пристанищен град Мариупол е на ръба на хуманитарна

...
Ключовият украински пристанищен град Мариупол е на ръба на хуманитарна
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: Бусове чакат да евакуират цивилни, Русия си играе с нас

Ключовият украински пристанищен град Мариупол е на ръба на филантропична злополука и би трябвало да бъде изцяло евакуиран. Около 160 000 цивилни са в капан в града без ток към днешна дата, сподели кметът Вадим Бойченко, представен от Би Би Си.

Той добави, че 26 рейса чакат за евакуация на цивилни, само че съветските сили не са се съгласили да им обезпечат безвредно прекосяване. „ Руската федерация си играе с нас “, сподели той. Руските сили обкръжиха града, оставяйки цивилните без вода, храна и медикаменти. Жертвите са хиляди, като се усилват всеки ден поради отхвърли на Русия да допусне евакуация на цивилното население.

Откакто осъзна, че украинското население поддържа въоръжената опозиция против съветските войски, президентът Владимир Путин разпорежда да се нападат от ден на ден цивилни цели в регионите на бойни дейности. Руската войска предприе пълномащабна военна експанзия в Украйна на 24 февруари. Мариупол е от стратегическо значение за съветския агресор, тъй като ще обезпечи сухопътна връзка на съветските войски в Крим и Донбас. Руската войска прави военни закононарушения в Мариупол и други обитаеми места в Украйна.

Mariupol before it was destroyed by the Russian army
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР